Моридин
Дегустатор

|
 |
« -: Понеделник, 08 Февруари 2010 23:55:56 » |
|
http://www.forestofmagic.info/Скромна работа, но от сърце  Проектът се прави за удоволствие и не претендира за никакъв авторитет на мненията, дадени из материалите. Понеже пичът, който движи нещата, наистина се е амбицирал да направи нещо от този сайт, бях помолен да пусна една тема с молба за съвети и най-вече критика. Ще ни е приятно, ако поцъкате малко из него и дадете мнение. Предвижда се качването на още доста "статии" в близките дни.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
bidona
Начинаещ пияница

bla bla bla
|
 |
« Отговор #1 -: Вторник, 09 Февруари 2010 00:46:27 » |
|
Интересно, ще се разгледа 
|
|
|
|
|
Активен
|
Fuck you! And I say this with all the love in the world...
|
|
|
RazYNWA
Потенциален алкохолик

Публикации: 1621
|
 |
« Отговор #2 -: Вторник, 09 Февруари 2010 00:57:29 » |
|
http://www.forestofmagic.info/Скромна работа, но от сърце  Проектът се прави за удоволствие и не претендира за никакъв авторитет на мненията, дадени из материалите. Понеже пичът, който движи нещата, наистина се е амбицирал да направи нещо от този сайт, бях помолен да пусна една тема с молба за съвети и най-вече критика. Ще ни е приятно, ако поцъкате малко из него и дадете мнение. Предвижда се качването на още доста "статии" в близките дни. Ах, изпревари ме. Аз и malcolm от форума тук също имаме участие, така че... go on
|
|
|
|
« Последна редакция: Вторник, 09 Февруари 2010 01:16:12 от RazYNWA »
|
Активен
|
Adun Torridas!
"At this point, I'm pretty much the Queen Bitch of the Universe. And not all your little soldiers and spaceships can stop me."
- Kerrigan
|
|
|
doomy
l - inception - l
Екип

|
 |
« Отговор #3 -: Вторник, 09 Февруари 2010 13:00:01 » |
|
Найс, ще му хвърлям по един поглед периодично 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Tyrael
The Archangel
Истински ФорПлеец!

Acknowledged idiot
|
 |
« Отговор #4 -: Вторник, 09 Февруари 2010 13:12:55 » |
|
Това не е ли сравнително стар сайт. В смисъл бях го мернал преди половин-една година някъде (може и да се бъркам) и бях доста впечатлен от насочеността и дизайна като цяло, но не съм се задържал дълго време там  Инак евала
|
|
|
|
|
Активен
|
 And we saw that the production was good, and separated it from control. And we called the production “macro” and the control we called “micro.”
|
|
|
RazYNWA
Потенциален алкохолик

|
 |
« Отговор #5 -: Вторник, 09 Февруари 2010 15:43:55 » |
|
Ами, да имаше го и преди, но го спряхме щото поради ред причини не вървеше работата. Преди една седмица започнахме кажи-речи, нов сайт. ПП. Вече има кой да ми редактира грешките и очакваме блудният син Моридина, да се завърне 
|
|
|
|
« Последна редакция: Вторник, 09 Февруари 2010 15:48:42 от RazYNWA »
|
Активен
|
Adun Torridas!
"At this point, I'm pretty much the Queen Bitch of the Universe. And not all your little soldiers and spaceships can stop me."
- Kerrigan
|
|
|
Red and Empty
Начинаещ пияница

We all fall down
|
 |
« Отговор #6 -: Вторник, 09 Февруари 2010 17:17:00 » |
|
Моите 5 стотинки:
Евала за ентусиазма и труда, такива начинания задължително трябва да бъдат поощрявани. Има хубави статии на сайта ("Аватар" в Горския съд, например, много ми хареса). Обаче като нов проект, надявам се да умеете да търпите критика. Ето я и нея:
Дизайнът е неотличим. В смисъл, не е лош (макар лично на мен категорично да не ми хареса, но тук вече си е субективно), но определено не ви прави запомняща се "медия". Смятам, че тъмните тонове са голяма грешка на множество новопрохождащи сайтове - определено е трудно да изглеждаш оригинален в до болка познатите "черно-кафяви-тъмносиви" дрешки. Навигацията е ок, но това трудно може да се обърка предвид простата структура на сайта. Не бих я осъществил едновременно и горе, и вдясно, струва ми се излишно, но ваше си решение. Май твърде блогърско ми е цялото усещане, пък от блогове ми се драйфа (:
На места като че ли имате странни решения (например в раздел "Книги" обикновеният юзър е свикнал да вижда заглавия, подредбата по автор трябва да бъде по-скоро опция), а общо взето във всички раздели вътрешното разделение (аниме, сериали, филми, например) по-скоро утежнява целия процес (бихте могли да подредите страниците с изкуство както началната - с кратък обзор и "клик тук за повече", но само със статии за конкретния раздел, а пък вече някъде да бутнете линковете за отделните клонове).
Чисто технически забележки са разминавания в скалата за оценки (например на Моридин за Вещерите оценките са /100, а които други прегледах са /10), липсата на някакво видимо разделение на началната страници - нито дати има, нито нито някакъв таг за типа материал (Цветът на нощта докато не цъкнах, не знаех на какво ще попадна), новините за ре-то на сайта просто са бутнати между другото и можеш въобще да ги подминеш ако четеш диагонално (което повечето потребители ще правят).
Това разбира се, са бели кахъри (а някои са и въпрос на личен вкус) и общо взето с времето ще се изчистят.
Лично бих обърнал внимание на нещо доста по-важно, а именно: цел на сайта? В смисъл, ако идеята е "от приятели за приятели", то и обикновен форум ще върши същата работа. Ако обаче искаш да ставаш "нещо", трябва да си или много добър професионалист (а вие, при все желанието и таланта, едва ли пишете на профи ниво), или да имаш яка реклама (което май пак не е вариант в случая), или да предлагаш нещо уникално. Обобщено - голи статии човек може да намери на хиляди места в нета (много от които - и на български), и без да се обиждате - някои са и по-добри от вашите. Доколкото съм забелязъл схемата "Игри/филми/музика" отдавна не работи особено добре, освен ако няма солидно къмюнити/пари/име(на). Просто не предлагате нищо, което човек да не може да намери някъде другаде и това е основната ви слабост.
"Дайте ми нещо, заради което да се върна на сайта!" - крещи народа.
Успех в начинанието и творческо вдъхновение за екипа!
|
|
|
|
|
Активен
|
And now the kingdom comes crushing down undone. And I am master of a nothing place, of recoil and grace..
|
|
|
RRSunknown
Истински ФорПлеец!

Публикации: 2368
|
 |
« Отговор #7 -: Вторник, 09 Февруари 2010 17:30:04 » |
|
Доколкото съм забелязъл схемата "Игри/филми/музика" Нещо си се объркал - схемата доколкото аз видях е книги/филми/музика, а сайтовете за фентъзи и фантастика НЕ са много и определено не може да става дума за сравнение с хилядите геймърски блогове и сайтове.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Red and Empty
Начинаещ пияница

We all fall down
|
 |
« Отговор #8 -: Вторник, 09 Февруари 2010 17:52:35 » |
|
Доколкото съм забелязъл схемата "Игри/филми/музика" Нещо си се объркал - схемата доколкото аз видях е книги/филми/музика, а сайтовете за фентъзи и фантастика НЕ са много и определено не може да става дума за сравнение с хилядите геймърски блогове и сайтове. Моя грешка, в бързането съм объркал. Иначе - може и да ми се е сторило, дано да си прав и да напипате ниша.
|
|
|
|
|
Активен
|
And now the kingdom comes crushing down undone. And I am master of a nothing place, of recoil and grace..
|
|
|
|
baikol
Гост
|
 |
« Отговор #9 -: Вторник, 09 Февруари 2010 18:29:38 » |
|
Моя грешка, в бързането съм объркал. за 5 стинки толкоз
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Моридин
Дегустатор

|
 |
« Отговор #10 -: Вторник, 09 Февруари 2010 21:11:32 » |
|
Благодаря за коментарите, най-вече на Ред за изчерпателността Всичко се взима предвид и в момента се прави нещо като усилен напън да бъдат оправени повечето проблеми.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
bidona
Начинаещ пияница

bla bla bla
|
 |
« Отговор #11 -: Вторник, 09 Февруари 2010 21:36:52 » |
|
На писалия статията "Да пробудиш драконче" бих препоръчал да попрочете българска фантастика в по-минало време, защото явно е попропуснал. Иначе по-добре се въздържайте от изрази като "В общи линии, WoW-ът на модерните ТВ драми" 
|
|
|
|
|
Активен
|
Fuck you! And I say this with all the love in the world...
|
|
|
exile
Потенциален алкохолик

meerkat
|
 |
« Отговор #12 -: Петък, 19 Февруари 2010 20:43:48 » |
|
Слагайте марджин, падинг или там каквото прецените около снимките, но между текстовете и изоброженията място трябва да има. И бтв дребен италик текст па и серифен в уеб = смърт.
|
|
|
|
|
Активен
|
[shout] SLAYER! [/shout]
|
|
|
RazYNWA
Потенциален алкохолик

|
 |
« Отговор #13 -: Вторник, 23 Февруари 2010 13:45:30 » |
|
Слагайте марджин, падинг или там каквото прецените около снимките, но между текстовете и изоброженията място трябва да има. И бтв дребен италик текст па и серифен в уеб = смърт.
To be fixxed В идните дни очаквайте доста яки материали за: Горският Съд - Фентъзито като усещане и възприятие в игрите и книгите. Кога един свят е разказан по-пълнокръвно. Две гледни точки, една за книгите и друга за игрите Ревюта на филмите: Прати ги в Ада Малоун, Пърси Джаксън (ще бъде нехейтен) плюс още няколко ревюта за аниме и книги. Идната седмица очаквайте материал за Файърфлай За момента можете да четете за: Резерватът на Таласъмите, Ninja Scroll, Тайните на занаята Тия дни очаквайте и "коментари на седмицата" плюс едно "за нас" в случай, че някой се позаинтересува
|
|
|
|
|
Активен
|
Adun Torridas!
- Kerrigan
|
|
|
RRSunknown
Истински ФорПлеец!

Публикации: 2368
|
 |
« Отговор #14 -: Сряда, 19 Май 2010 16:14:38 » |
|
Какво стана със сайта - съществува ли още?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|