ForPlay.bg Форуми
Вторник, 07 Септември 2010 18:58:08 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Начало   ForPlay.bg Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1] 2   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сайт за фантастика  (Прочетена 640 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Моридин
Дегустатор
*
Публикации: 201

« -: Понеделник, 08 Февруари 2010 23:55:56 »

http://www.forestofmagic.info/

Скромна работа, но от сърце icon_smile
Проектът се прави за удоволствие и не претендира за никакъв авторитет на мненията, дадени из материалите.
Понеже пичът, който движи нещата, наистина се е амбицирал да направи нещо от този сайт, бях помолен да пусна една тема с молба за съвети и най-вече критика. Ще ни е приятно, ако поцъкате малко из него и дадете мнение.

Предвижда се качването на още доста "статии" в близките дни.

Активен
bidona
Начинаещ пияница
*
Публикации: 872

bla bla bla

« Отговор #1 -: Вторник, 09 Февруари 2010 00:46:27 »

Интересно, ще се разгледа icon_smile
Активен

Fuck you! And I say this with all the love in the world...
RazYNWA
Потенциален алкохолик
*
Публикации: 1621

« Отговор #2 -: Вторник, 09 Февруари 2010 00:57:29 »

http://www.forestofmagic.info/

Скромна работа, но от сърце icon_smile
Проектът се прави за удоволствие и не претендира за никакъв авторитет на мненията, дадени из материалите.
Понеже пичът, който движи нещата, наистина се е амбицирал да направи нещо от този сайт, бях помолен да пусна една тема с молба за съвети и най-вече критика. Ще ни е приятно, ако поцъкате малко из него и дадете мнение.

Предвижда се качването на още доста "статии" в близките дни.

Ах, изпревари ме. Аз и malcolm от форума тук също имаме участие, така че... go on
« Последна редакция: Вторник, 09 Февруари 2010 01:16:12 от RazYNWA » Активен

Adun Torridas!

"At this point, I'm pretty much the Queen Bitch of the Universe. And not all your little soldiers and spaceships can stop me."

- Kerrigan
doomy
l - inception - l
Екип
*
Публикации: 5294

« Отговор #3 -: Вторник, 09 Февруари 2010 13:00:01 »

Найс, ще му хвърлям по един поглед периодично icon_thumleft
Активен

Tyrael
The Archangel
Истински ФорПлеец!
*
Публикации: 4677

Acknowledged idiot

« Отговор #4 -: Вторник, 09 Февруари 2010 13:12:55 »

Това не е ли сравнително стар сайт. В смисъл бях го мернал преди половин-една година някъде (може и да се бъркам) и бях доста впечатлен от насочеността и дизайна като цяло, но не съм се задържал дълго време там icon_smile Инак евала
Активен

And we saw that the production was good, and separated it from control. And we called the production “macro” and the control we called “micro.”
RazYNWA
Потенциален алкохолик
*

« Отговор #5 -: Вторник, 09 Февруари 2010 15:43:55 »

Ами, да имаше го и преди, но го спряхме щото  поради ред причини не вървеше работата.  Преди една седмица започнахме кажи-речи, нов сайт.

ПП.
Вече има кой да ми редактира грешките и очакваме блудният син Моридина, да се завърне  icon_biggrin
« Последна редакция: Вторник, 09 Февруари 2010 15:48:42 от RazYNWA » Активен

Adun Torridas!

"At this point, I'm pretty much the Queen Bitch of the Universe. And not all your little soldiers and spaceships can stop me."

- Kerrigan
Red and Empty
Начинаещ пияница
*
Публикации: 944

We all fall down

« Отговор #6 -: Вторник, 09 Февруари 2010 17:17:00 »

Моите 5 стотинки:

Евала за ентусиазма и труда, такива начинания задължително трябва да бъдат поощрявани. Има хубави статии на сайта ("Аватар" в Горския съд, например, много ми хареса). Обаче като нов проект, надявам се да умеете да търпите критика. Ето я и нея:

Дизайнът е неотличим. В смисъл, не е лош (макар лично на мен категорично да не ми хареса, но тук вече си е субективно), но определено не ви прави запомняща се "медия". Смятам, че тъмните тонове са голяма грешка на множество новопрохождащи сайтове - определено е трудно да изглеждаш оригинален в до болка познатите "черно-кафяви-тъмносиви" дрешки. Навигацията е ок, но това трудно може да се обърка предвид простата структура на сайта. Не бих я осъществил едновременно и горе, и вдясно, струва ми се излишно, но ваше си решение. Май твърде блогърско ми е цялото усещане, пък от блогове ми се драйфа (:

На места като че ли имате странни решения (например в раздел "Книги" обикновеният юзър е свикнал да вижда заглавия, подредбата по автор трябва да бъде по-скоро опция), а общо взето във всички раздели вътрешното разделение (аниме, сериали, филми, например) по-скоро утежнява целия процес (бихте могли да подредите страниците с изкуство както началната - с кратък обзор и "клик тук за повече", но само със статии за конкретния раздел, а пък вече някъде да бутнете линковете за отделните клонове).

Чисто технически забележки са разминавания в скалата за оценки (например на Моридин за Вещерите оценките са /100, а които други прегледах са /10), липсата на някакво видимо разделение на началната страници - нито дати има, нито нито някакъв таг за типа материал (Цветът на нощта докато не цъкнах, не знаех на какво ще попадна), новините за ре-то на сайта просто са бутнати между другото и можеш въобще да ги подминеш ако четеш диагонално (което повечето потребители ще правят).

Това разбира се, са бели кахъри (а някои са и въпрос на личен вкус) и общо взето с времето ще се изчистят.

Лично бих обърнал внимание на нещо доста по-важно, а именно: цел на сайта? В смисъл, ако идеята е "от приятели за приятели", то и обикновен форум ще върши същата работа. Ако обаче искаш да ставаш "нещо", трябва да си или много добър професионалист (а вие, при все желанието и таланта, едва ли пишете на профи ниво), или да имаш яка реклама (което май пак не е вариант в случая), или да предлагаш нещо уникално. Обобщено - голи статии човек може да намери на хиляди места в нета (много от които - и на български), и без да се обиждате - някои са и по-добри от вашите. Доколкото съм забелязъл схемата "Игри/филми/музика" отдавна не работи особено добре, освен ако няма солидно къмюнити/пари/име(на). Просто не предлагате нищо, което човек да не може да намери някъде другаде и това е основната ви слабост.

"Дайте ми нещо, заради което да се върна на сайта!" - крещи народа.

Успех в начинанието и творческо вдъхновение за екипа!

Активен

And now the kingdom comes
crushing down undone.
And I am master of a nothing place,
of recoil and grace..
RRSunknown
Истински ФорПлеец!
*
Публикации: 2368

« Отговор #7 -: Вторник, 09 Февруари 2010 17:30:04 »

Цитат
Доколкото съм забелязъл схемата "Игри/филми/музика"
Нещо си се объркал - схемата доколкото аз видях е книги/филми/музика, а сайтовете за фентъзи и фантастика НЕ са много и определено не може да става дума за сравнение с хилядите геймърски блогове и сайтове.
Активен

Red and Empty
Начинаещ пияница
*
Публикации: 944

We all fall down

« Отговор #8 -: Вторник, 09 Февруари 2010 17:52:35 »

Цитат
Доколкото съм забелязъл схемата "Игри/филми/музика"
Нещо си се объркал - схемата доколкото аз видях е книги/филми/музика, а сайтовете за фентъзи и фантастика НЕ са много и определено не може да става дума за сравнение с хилядите геймърски блогове и сайтове.
Моя грешка, в бързането съм объркал. Иначе - може и да ми се е сторило, дано да си прав и да напипате ниша.
Активен

And now the kingdom comes
crushing down undone.
And I am master of a nothing place,
of recoil and grace..
baikol
Гост
« Отговор #9 -: Вторник, 09 Февруари 2010 18:29:38 »

Моя грешка, в бързането съм объркал.

за 5 стинки толкоз
Активен
Моридин
Дегустатор
*
Публикации: 201

« Отговор #10 -: Вторник, 09 Февруари 2010 21:11:32 »

Благодаря за коментарите, най-вече на Ред за изчерпателността icon_smile

Всичко се взима предвид и в момента се прави нещо като усилен напън да бъдат оправени повечето проблеми.
Активен
bidona
Начинаещ пияница
*
Публикации: 872

bla bla bla

« Отговор #11 -: Вторник, 09 Февруари 2010 21:36:52 »

На писалия статията "Да пробудиш драконче" бих препоръчал да попрочете българска фантастика в по-минало време, защото явно е попропуснал.

Иначе по-добре се въздържайте от изрази като "В общи линии, WoW-ът на модерните ТВ драми"
Активен

Fuck you! And I say this with all the love in the world...
exile
Потенциален алкохолик
*
Публикации: 1539

meerkat

« Отговор #12 -: Петък, 19 Февруари 2010 20:43:48 »

Слагайте марджин, падинг или там каквото прецените около снимките, но между текстовете и изоброженията място трябва да има.  И бтв дребен италик текст па и серифен в уеб = смърт.
Активен

[shout] SLAYER! [/shout]
RazYNWA
Потенциален алкохолик
*

« Отговор #13 -: Вторник, 23 Февруари 2010 13:45:30 »

Слагайте марджин, падинг или там каквото прецените около снимките, но между текстовете и изоброженията място трябва да има.  И бтв дребен италик текст па и серифен в уеб = смърт.

To be fixxed

В идните дни очаквайте доста яки материали за:
Горският Съд - Фентъзито като усещане и възприятие в игрите и книгите. Кога един свят е разказан по-пълнокръвно. Две гледни точки, една за книгите и друга за игрите
Ревюта на филмите: Прати ги в Ада Малоун, Пърси Джаксън (ще бъде нехейтен) плюс още няколко ревюта за аниме и книги.
Идната седмица очаквайте материал за Файърфлай

За момента можете да четете за:
Резерватът на Таласъмите, Ninja Scroll, Тайните на занаята

Тия дни очаквайте и "коментари на седмицата" плюс едно "за нас" в случай, че някой се позаинтересува
Активен

Adun Torridas!

- Kerrigan
RRSunknown
Истински ФорПлеец!
*
Публикации: 2368

« Отговор #14 -: Сряда, 19 Май 2010 16:14:38 »

Какво  стана със сайта - съществува ли още?
Активен

Страници: [1] 2   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: