ForPlay.bg Форуми
Вторник, 07 Септември 2010 18:53:32 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Начало   ForPlay.bg Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1] 2 3 ... 6   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: BioShock 2  (Прочетена 1992 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
SET
Потенциален алкохолик
*
Публикации: 1211

Sad But True

« -: Сряда, 03 Февруари 2010 14:26:05 »

Разработчик: 2K Marin/2K Australia
Издател: 2K Games
http://www.bioshock2game.com/
Платформи: Xbox 360, PS3, PC

Цитат
The player takes the role of "Subject Delta", a prototype for the Big Daddies seen in the original game and the first Big Daddy to be successfully bonded with a Little Sister. The character possesses superior speed and intelligence to other Big Daddies, as well as free will. As such, the player uses the Big Daddy's drill and rivet gun as weapons as well as some other weapons found across Rapture.

Launch Trailer - BioShock 2

icon_thumleft
« Последна редакция: Сряда, 03 Февруари 2010 14:29:25 от SET » Активен

The above post may contain traces of sarcasm and/or irony.
Daxter
Трезвеник
*
Публикации: 107

« Отговор #1 -: Сряда, 03 Февруари 2010 15:16:03 »

Трейлъра просто смазва! С много силни очаквания съм за играта и multyplayer-a ми се вижда интересен. evil6
Активен
RRSunknown
Истински ФорПлеец!
*
Публикации: 2368

« Отговор #2 -: Сряда, 03 Февруари 2010 18:08:36 »

Трейлъра просто смазва! С много силни очаквания съм за играта и multyplayer-a ми се вижда интересен. evil6
+1 трейлъра много ме зариби
Активен

kozcho
Потенциален алкохолик
*
Публикации: 1132

« Отговор #3 -: Сряда, 03 Февруари 2010 18:15:40 »

Най-чаканата игра този месец от мене,другата е Heavy Rain 
« Последна редакция: Сряда, 03 Февруари 2010 18:19:29 от kozcho » Активен

Skatol
de Lioncourt
Истински ФорПлеец!
*
Публикации: 3497

To take me out you must fight like a man...

« Отговор #4 -: Сряда, 03 Февруари 2010 18:17:00 »

много силно!
Активен
BudaNET
Трезвеник
*
Публикации: 47

« Отговор #5 -: Четвъртък, 04 Февруари 2010 11:41:05 »

Available in Germany since yesterday.  headbang headbang headbang
Активен

This probe will probably see the mechanical afterlife.
doomy
l - inception - l
Екип
*
Публикации: 5294

« Отговор #6 -: Петък, 05 Февруари 2010 08:28:33 »

"Изтече" и Рапчър...
Активен

Daxter
Трезвеник
*
Публикации: 107

« Отговор #7 -: Петък, 05 Февруари 2010 08:59:50 »

Edit:
Поиграх 2 3 часа. и атмосферата в началото си е... Трудността спрямо 1-цата са я направили по-висока, на Normal трябва доста да обикаляш за амуниции, добре че е Drill-a.
« Последна редакция: Петък, 05 Февруари 2010 20:36:24 от Daxter » Активен
x2daz
Начинаещ пияница
*
Публикации: 787

« Отговор #8 -: Петък, 05 Февруари 2010 22:24:55 »

Edit:
Поиграх 2 3 часа. и атмосферата в началото си е... Трудността спрямо 1-цата са я направили по-висока, на Normal трябва доста да обикаляш за амуниции, добре че е Drill-a.

Now that's good news. То аз не, че в единицата не тараших абсолютно всичко и постоянно бях на максимални пари и муниции, но нямаше смисъл от цялата работа.
Активен

ИСКАМ НИКОЙ ДА НЕ ОНАНИРА В МОЙТО МАЗЕ!
SET
Потенциален алкохолик
*
Публикации: 1211

Sad But True

« Отговор #9 -: Събота, 06 Февруари 2010 11:36:46 »

Е то единицата се играеше задължително на хард, иначе беше елементарна. Тук ще видиме.
Активен

The above post may contain traces of sarcasm and/or irony.
Skatol
de Lioncourt
Истински ФорПлеец!
*

« Отговор #10 -: Понеделник, 08 Февруари 2010 23:31:56 »

Айде и за комп изтече...
Активен
the_mess
Потенциален алкохолик
*
Публикации: 1217

« Отговор #11 -: Вторник, 09 Февруари 2010 00:28:24 »

Йесссс!!!!! Тумороу се почва....  headbang
Активен
kozcho
Потенциален алкохолик
*
Публикации: 1132

« Отговор #12 -: Вторник, 09 Февруари 2010 00:48:40 »

Йесссс!!!!! Тумороу се почва....  headbang
Активен

Skatol
de Lioncourt
Истински ФорПлеец!
*

« Отговор #13 -: Вторник, 09 Февруари 2010 03:41:09 »

Поиграх малко - към час и за сега съм ей така 
Еидинствено ме дразни, начина на разкриване на историята, който е същия като в единицата по време на самия геймплей. Като специално се крия на спокойни места за да си изслушам записите на спокойствие и пак ме дразни.. оставам с усещането, че изпускам някви моменти от историята... Май точно заради това и толкова малко си спомням от единицата. Както и да е. Графчно не ми се струва мръднала играта, но това за мен изобщо не е проблем, кефя се на макс. Атмосферата е титанична, трудността ми е все още рано да я определя дали е по-висока от предната(за сега не съм умирал и не съм ползвал чеймбърите). С моята вече сериозно поостаряла машинка играта хвърчи на макс без да се замисля. Главния герой въпреки ,че са го направили доста пъргав предвид какво количество велезо носи по себе си все пак се усеща, че е тежък и голям. Това са ми първите впечатления, и определено играта ще се играе много съсредоточено.
Активен
muaddib
Дегустатор
*
Публикации: 169

« Отговор #14 -: Вторник, 09 Февруари 2010 14:06:13 »

Краткото ми ревю от форума на Шадоуданс, понеже почти никой не пише в темата и да посъбудя интерес:)

Ще започна с това, че основният проблем на тази игра е цифричката "2" в заглавието й. Аз бих оценил играта доста по-високо, ако се казваше например Bioshock: The Story of Johnny Topside (спокойно не е спойлер) или нещо подобно. Трудно се влиза в обувките на един от най-големите и наградени хитове от последните години. Играта в абсолютно никакъв случай не е лоша, но го няма "WOW!!!"-ефекта на единицата - всичко вече сме го виждали, а новото е малко до нищо. Да, играеш като Биг Деди. Не, реално погледнато това няма почти никакво отражение геймплейно. Умишлено скипвам всякакви инфодъмпове за света, предисторията, жанра и темподобни - ако някой не е играл единицата, то той със сигурност не чете това ревю. Преценете сами дали играта си заслужаваше чакането, със сигурност обаче ще е по-добра от повече от половината неща, които ще видим тази година:

+ Страхотният геймплей на единицата е налице и то полиран на максимум - битките са доста разнообразни, environment-a може да се ползва по различни начини (макар и ограничени). Към всеки енкаунтър можеш да подходиш по няколко начина (например с помощта на секюрити-ботове, turret-и, да се "окопаеш" w определена стая или директно да влезнеш на лошковците в Рамбо-стил)
+ Жестоката атмосфера на оригинала присъства и тук
+ Музиката е изключително качествена, макар че можеше да сложат още една-две напрегнати темички
+ Ъпгрейдите на оръжията са малко, но променят играта с всяко оръжие осезаемо много
+ Ако си добричък имаш по-малко АДАМ за ъпгрейди и следователно ти е определено по-трудно, ако не си мръсник като мен, затриващ всички Сестрички и НПЦ-та по пътя сиSmile
+ Количеството Оръжия, Плазмиди, Тоници и Ъпгрейди е смайващо и предполага преиграеваемост на заглавието, но уви всички те взети заедно са например 5 пъти повече от видовете противници...
+ Ако не по-добра, то поне по-лична и емоционална история от първата част, която ще ти се иска да разнищиш докрай
+ Два възможни финала и по-различен геймплей към края в зависимост от Моралните Ти Избори (ТМ)
+ Финалната битка е доста challenging и по-напрегната от антиклимактичната такава в единицата
+ Gather-ите са единственото приятно нововъдените. Въпросните се случват, когато избереш да осиновиш Малка Сестра вместо директно да я убиеш за Адам. Тя те насочва до определен пълен с АДАМ труп и после докато си пълни спринцовката с така бленувата субстанция за ъпгрейди ти трябва да я опазиш. Тези ситуации са свързани с известна доза планиране, слагане на капани, мини, мини-установки и предполагам, че на по-високите трудности ще са още по-трудни
+ Сравнително трудна в началото дори на нормал. Няма муниции, гадините са доста и почти през цялото време трябва да се осланяш на вярната бормашина.
+ Битките с Големите Сестри са си шоу

Всичко би било прекрасно, ако спра дотук, ама за съжаление живеем в един комерсиален свят и игралните продължения се правят преди всичко с цел МИЛКИНГ:

- Реално погледнато нищо ново геймплейно. Новият Кънтент в играта е достатъчно може би за стендалоун експанжън, но не и за продължение. Мога да хаквам камерите отдалече....Страхотно....Само ако направим паралел с разликата между Мас Ефект 2 и Мас Ефект 1 (примерно) просто ми става лошо колко нищожна е тази между Биошок 2 и Биошок 1.
- Историята макар и свястна не е достатъчно развита и в известно количество моменти си воден за носа на автоматик - поредният катил ти казва по радиото - отиди и направи това и това, каква точно е мотивацията на нашия - нула, което ни води до:
- Изключително безличен главен герой, проблем и на първата част, но там поне сюжетните оригинални идеи бяха доста повече....
- Играта е прекалено кратка и със сигурност поне с 5 часа по-кратка от единицата и то дори ако тършуваш и луутваш като обезумял, което на мен ми писна в последните две нива на играта и ги минах за общо 40тина минути....
- Графиката на играта е осезаемо остаряла - нискодетайлни текстури, модели и какво ли не, всичко имам чувството, че не е мръднало грам от 2007 насам
- Геймплеят колкото и да е разнообразен след средата поне на нормал започва да писва жестоко - избираш си едно любимо оръжие и плазмид, ъпгрейдваш ги на максимум и просто ГАЗИШ ВСИЧКО.... А медипаковете са под път и над път (поне да бяха сложили лимит на купуването им от машините), възстановяват те инстантли на пълна кръв (крайно лейм бтв) и цялата интрига е че просто трябва да повисиш още няколко часа пред телевизора
- Енкаунтърите с малкото на брой в играта "босове" (по-скоро рандъм напомпани с много хелт сплайсърчета) не са нищо особено
- Все още много малко противници
- Рапчър (макар и все така един от най-великите игрални сетинги евър) можеше да се намира където и да е - играта е не е свързана по никакъв начин с водата - няма подводни битки например. Има няколко сикуънса, в който плуваш от точка А до точка Б и толкова. Естествено необезпокояван и неатакуван от когото и да било....
- Новите нива и зони са крайно безидейни и неоригинални
- Светът и идеологията на Рапчър можеха да бъдат доста по-развити, да не споменавам, че последната въобще не е застъпена във втората част, тъй като Рапчър вече ни е познат и очевидно някой разработчик го е домързяло да измисли нещо ново...Ако очаквате гениални неща като слогана "No gods and kings. Only Man" от първа част - сбъркали сте адреса

Това е от мен. 2010 се очертава и вече дори започна да се реализира като страшно силна година за гейминга и Биошок 2 допринася малко или много за това. Играта не е нещо взривяващо добро като например втория Ънчартед или пък втория Мас Ефект и не знам дали е достойна да бъде продължение, но си е съвсем добра и ако я почнете едва ли ще я пуснете.

Оценка: 8/10.
Активен

Страници: [1] 2 3 ... 6   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: